English
\
Welkom op de website van Maarten en Line. Via deze website kunt u, samen met uw kinderen een stukje meereizen op onze wereldreis op de fiets.

De reis

In 2011 fietsen we van ons huis in Nederland naar Zuidoost Azië via de Zijderoute. Onderweg zullen we verschillende landen in Europa aandoen. Vervolgens reizen we via Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië naar China en Vietnam.

Marco Velo

Line is een leerkracht in het basisonderwijs en ze merkte dat de reis erg tot de verbeelding sprak bij de kinderen in haar klas. Daarom hebben we besloten om de website ook expliciet te richten op kinderen van 8 tot 12 jaar. We willen kinderen de gelegenheid bieden om de wereld mee te ontdekken door onze ogen. Hoe leeft een kind in Iran? Hoe is het om een jaar lang te reizen op de fiets? Hoe ziet het landschap in Kirgizië eruit? Hoe bestel je eten in China en eet je daar hetzelfde als bij de Chinees in Nederland?
De website Marco Velo heeft als ondertitel: op de fiets Marco Polo achterna. De ontdekkingsreis van Marco Polo en de Zijderoute zijn dan ook een doorlopend thema op de website.

Op de website zal na verloop van tijd behoorlijk wat te ontdekken zijn. Kaarten, foto`s en een blog waarvan de inhoud is aangepast aan kinderen. Maar er is ook de gelegenheid om actief deel te nemen. Kinderen kunnen vragen opsturen of worden uitgedaagd om zelf de wereld om zich heen beter te bekijken en te ontdekken.

Presentatie

Hieronder komt een presentatie over de reis die geschikt is voor scholen met een digitaal bord waar SMART notebook software op geïnstalleerd is.

7 Reacties op “Leerkrachten”

Hallo Line en Maarten.
Zijn jullie alweer terug in Ned.?
Wij zijn vorig jaar 1 febr. vertrokken voor een vergelijkbare reis. Wat een mooie site en geweldige foto´s zeg. Af en toe ook heel herkenbaar.
Groeten Dick en Trudy.

27 April 2012
Trudy Korenhof)

Ik herinner mij als de dag van gisteren dat ik jullie heb ontmoet op het moment dat jullie vertrokken voor jullie schittertende tocht. Ik vroeg nog waar gaan jullie naar toe. Het antwoord was: “China”. Ik dacht nog wat een schitterende tocht. “Waar komen jullie nu vandaan” : was mijn volgende vraag. “Uit Goirle”: was het antwoord. Jullie waren juist op weg bleek nu terwijl ik naast jullie fietste op het viaduct naar Tilburg over de snelweg van Breda naar Eindoven op de Abcovenseweg. Dat is een jaar geleden geweest. Ik vond dit al geweldig om mee te maken als collegaafstand fietser.

18 March 2012
Je naam (Verplicht) Piet Kuijten

Wat is het leuk om jullie te volgen. Ik ben telkens weer benieuwd waar jullie zijn. Nog een hele goede reis!

15 June 2011
Marie-José Franken

Wat ‘n onderneming zeg! Geweldig en wat een doorzettingsvermogen.Heel leuk om je berichten te lezen en knap dat je ook de tijd neemt om iedereen zo te informeren en te reageren op mijn mail!
Dag Line en Maarten, een hele goede reis en ik ga nu verder lezen over jullie reis!

6 June 2011
Juliette van der Linden

Helaas! Heel de alpen doorgefietst, geen marmotten, geen gemzen, geen roofvogels die we nog niet kennen… We merken dat fietsen ook zo z’n nadelen heeft, de kleine leuke weggetjes zijn voor ons met bepakking niet weggelegd. Veel te steil en veel te zwaar. En daar zitten die marmotten natuurlijk met bosjes!

2 May 2011
admin

Wow, dat jullie al in de Alpen zijn !!! Heerlijk !!! Doe de groeten aan de marmotten…..
Fiets ze
Groetjes Margo en Will

30 April 2011
Margo van Zummeren

Hihihi op een enorme verre reis en toch nog les willen geven…..

5 April 2011
Suzanne Matthijssen